Több mint 4000 kezelés eredményei
alapján, mi nem beszélünk mellé!

4foryou 4foryou

Tartós szőrtelenítés - Döntöttem, eldobom a borotvám!

Sokunk vágya a tartós szőrtelenítés, hogy ne kelljen naponta, hetente bajlódni e férfiaknak gyártott "szerszámmal", vagy szórakozni a ragacsos gyantával. Manapság az egyes testtájékokon a tartós szőrtelenítés nem csak a nők, hanem a férfiak körében is egyre növekvő elvárás, és fontos részét képezi a kulturált, esztétikus megjelenésnek.

A házi módszerekkel nem érhető el tartós szőrtelenítés. Az Egyesült Államok és Nyugat-Európa után már hazánkban is megjelent az a korszerű eljárás, amivel hatékonyan, biztonságosan, szinte fájdalommentesen, elérhető áron élvezhető a tartós szőrtelenítés.

Tartós szőrtelenítés

A tartós szőrtelenítés kezelés a legmodernebb E-light (IPL+RF) technológiájával történik. A tartós szőrtelenítés eljárást tekinthetjük a lézeres szőrtelenítés technológia továbbfejlesztésének. A gyors tartós szőrtelenítés kezelések után bársonyosan sima, kívánatos, ápolt bőrrel jelenhet meg, és nem kell több időt, energiát, pénzt fordítania a rendszeres szőrtelenítésre.

Az egyéni különbségek szerint a szőrszál különbözhet színben, vastagságban, mélységben is, mely a tartós szőrtlenítés kezelést sok esetben nehezítette, vagy ellehetetlenítette. Az e-light tartós szőrtelenítés során a kibocsátott fényenergia a szőrszál és szőrtüsző pigment (melanin) tartalmában elnyelődik, és alakul át hővé - az ún. fototermolízis révén a növekedési fázisban lévő szőrtüszőket tartós szőrtelenítés kezeléskor elpusztítja.

A tartós szőrtelenítés fényimpulzusa speciálisan összetett, a környező szövetek azonban nem hevülnek fel, így azok a tartós szőrtelenítés eljárás során sértetlenek maradnak. Tartós szőrtelenítés során a villanófénnyel az "anagén", azaz növekedési fázisban lévő szőrszálakat tudják csak inaktiválni.

Az átmeneti fázisban ("catagen") a szőrtüsző és a szőr kapcsolata megszakad, a tüsző sorvadni kezd, a sejtek szaporodása leáll, ezáltal a fény nem tud elnyelődni a fényérzékeny melaninban, tehát nem hatékony a tartós szőrtelenítés kezelés ebben a fázisban.

A nyugalmi fázisban ("telogen") a szőr magasan helyezkedik a szőrcsatornában, várva a kilökődését, a kihullását. Tehát ebben a fázisban sem tud a fény eljutni a szőrtüszők tápláló régiójához, a tartós szőrtelenítés kezelés ilyenkor sem hatásos. Fentiek miatt szükséges a tartós szőrtelenítés kúra, hogy az összes szőrszálat megfelelő növekedési ütemben tudjuk kezelni.

További részletek rejtése/mutatása

Tartós szőrtelenítés - eszköze

A tartós szőrtelenítés eszköze orvoshop.hu E-light (IPL+RF) professzionális villanófényes gép. Az intenzíven pulzáló fénnyel végzett tartós szőrtelenítés eljárás lényege, hogy az alkalmazott fényenergia a szőrszálak festékanyagában, a melaninban elnyelődik és ott hővé alakul.

A keletkezett hőenergia hatására a szőrszál felmelegszik, levezeti a hőt a szőrtüszőbe, ennek hatására a mátrixsejtek roncsolódnak, a tüsző elpusztul és benne többé nem nő szőrszál. Tartós szőrtelenítés szőke, ősz és vörös szőrszálak esetében is végezhető villanófénnyel az általunk használt legújabb technológiának köszönhetően.

E-light géppel végzett tartós szőrtelenítés - előnyei

Hosszú távú, hatásos, tartós szőrtelenítés. Tartós szőrtelenítés kezelés után csökken a szőrtüsző gyulladásának előfordulása. A tartós szőrtelenítés kiküszöböli a fertőzés lehetőségét. A tartós szőrtelenítés gyors, biztonságos és fájdalommentes eljárás.

Testünk átlagos szőrtartalmának 20-30 %-a van egyszerre a növekedési fázisban, a többi pihenő fázisban van és csak később kezelhető. Ezért kell a tartós szőrtelenítés kezeléseket többször (4-8 alkalommal) bizonyos időközönként (4-6 hetente) elvégezni. Ezek a számok igen eltérőek lehetnek egyénenként, hisz a szőrszálak vastagsága, színe, elhelyezkedése, a bőr színe is igen eltérő lehet egyénenként, ami meghatározza a szükséges tartós szőrtelenítés kezelések számát.

Tartós szőrtelenítés - hossza

A tartós szőrtelenítés kezelés testtájéktól függően 10-50 perc.

Tartós szőrtelenítés - elött

4 héttel a tartós szőrtelenítés kezelések megkezdése előtt ne gyantáztasson, ne távolítsa el szőrzetét csipesszel és ne használjon semmilyen epilláló berendezést! A tartós szőrtelenítés kezelések közt csak borotválkozást javaslunk!

A hatékony tartós szőrtelenítés kezeléshez 1 mm, vagy rövidebb látható szőrzet az ideális, ezért szőrnövekedésétől függően a tartós szőrtelenítés kezelés előtt 1-2 nappal borotválja le a kezelendő területet. A tartós szőrtelenítés kezeléseket megelőző 3 héten belül ne napoztassa, szoláriumoztassa bőrét!

2 héttel a tartós szőrtelenítés kezelések előtt ne használjon önbarnító, fehérítő vagy szőrtelenítő krémet és bármit, ami irritálhatná bőrét (alkohol, szteroid kenőcs, stb.)! A tartós szőrtelenítés kezelés napján ne alkalmazzon kozmetikumot a kezelendő bőrfelületen, ideértve púdert, krémet, testápolót, vagy sminket!

Tartós szőrtelenítés - után

A tartós szőrtelenítés kezelést követően (1-2 óra hosszan) enyhe bőrpír jelentkezhet. Szükség esetén használjon bőrnyugtató-, hűsítő krémet. Kerülje a kozmetikumok és irritáló, allergizáló anyagok használatát, a tartós szőrtelenítés kezelést követő 1-2 napban! Tartós szőrtelenítés kezelés után 1 hónapig használjon a kezelt felületen fényvédő krémet (napfény hatására hyperpigmentáció alakulhat ki)!

Ne napozzon, szoláriumozzon, és ne használjon bőrbarnító krémet a tartós szőrtelenítés után legalább 2 hétig! Kerülje a mechanikai irritációkat (forró fürdő, szauna, masszázs)! Borotvával való szőrtelenítés nem javasolt, amíg az esetlegesen kialakult bőrpír el nem múlik! A tartós szőrtelenítés kezelést követően, a jó eredmény érdekében ne gyantáztasson, csipeszeljen és ne alkalmazzon vegyszeres szőrtelenítést, szőkítést!

Kezelhető testfelületek tartós szőrtelenítés szőrtelenítés eljárással

 • Alkar tartós szőrtelenítés
 • Arc tartós szőrtelenítés
 • Bajusz tartós szőrtelenítés
 • Bikinivonal tartós szőrtelenítés
 • Comb térdig tartós szőrtelenítés
 • Derék tartós szőrtelenítés
 • Felkar tartós szőrtelenítés
 • Has tartós szőrtelenítés
 • Hát tartós szőrtelenítés
 • Hónalj tartós szőrtelenítés
 • Intim tartós szőrtelenítés
 • Kézfejek és ujjak tartós szőrtelenítés
 • Lábszér tartós szőrtelenítés térdig
 • Mellkas tartós szőrtelenítés
 • Mellkas + has2 tartós szőrtelenítés
 • Nyak tartós szőrtelenítés
 • Teljes láb tartós szőrtelenítés
 • Váll tartós szőrtelenítés
További részletek rejtése/mutatása

Tartós szőrtelenítés - ellenjavallatok

A bőrfiatalítás kezelés ellenjavallatairól itt olvashat.