Több mint 4000 kezelés eredményei
alapján, mi nem beszélünk mellé!

4foryou 4foryou

Hogyan készüljünk a báli szezonra?

2012.06.01 12:16Vissza

A télvégi időszakot hagyományosan a vidám lakomák, mulatságok, bálok, különféle népünnepélyek jellemzik. A farsangi időszak fő eseménye a karnevál, ilyenkor rendezik meg a leghíresebb karneválokat pl.: Velencei Karnevál, Rioi Karnevál, Magyarországon pedig a farsang legfigyelemreméltóbb eseményét a Mohácsi Busójárást.

A hagyományok szerint vidám mulatozással búcsúzunk a téltől és köszöntjük a tavaszt. A régi népi hagyományok szerint ez az esküvők időszaka, hiszen a farsangot a húsvétot megelőző nagyböjt követi, mikor a pároknak már nem volt lehetőség a ceremónia, a lakodalom megtartására. Manapság a farsang az álarcos, a jelmezes bálok, a táncos vagy a házi farsangi bulik szezonja.

Országszerte egymást követik a bálok. Egy színvonalas, előkelő bál kiváló lehetőséget kínál arra, hogy hercegnőnek érezzük magunkat varázslatos ruhában, csillogó kiegészítőkkel és gyönyörű hajkölteményekkel. Ha nem csak a jó hangulat kedvéért szeretnénk részt venni a bálokon és különböző partykon, hanem hódítani is szeretnénk, akkor a következő tippek mindenképpen hasznosak lesznek:

A bálok, partyk előtt sokak kezdenek bele fogyókúrákba, hogy minél vonzóbbak, lélegzetelállítóak legyenek, és hogy beleférjenek a gyönyörű koktél vagy estélyi ruhákba. Az utolsó pillanatra hagyott diéta azonban nem a legjobb megoldás, ha tehetjük már hetekkel, hónapokkal az esemény előtt járjuk mozogni, és figyeljünk oda a táplálkozásunkra. Az egyes testsúly és alakformáló kezelések is sokat segíthetnek, hogy mielőbb formába hozzuk magunkat. A néhány napos, drasztikus fogyókúrát mindenképp kerüljük, hiszen ezek általában többet ártanak, mint használnak. Ha kiéheztetjük szervezetünket a bál előtt, akkor előfordulhat, hogy pont a bálon tör ránk a rosszullét, vagy az hogy épp ellenkezőleg, nem bírunk megálljt parancsolni éhségünknek és kiábrándító módon felfalunk mindent, ami a kezünk ügyébe kerül. Éhgyomorra az alkoholfogyasztás is megfontolandó, ilyenkor már egész kis mennyiségtől is becsíphetünk.

Gyönyörű napbarnított bőrszín megszerzése egyetlen olykor túlzásba vitt szoláriumozással nem kifejezetten eredményes, nem csak barnák nem leszünk, de könnyen meg is éghetünk. A kozmetikai ipar fejlődése az UV mentes barnító eljárásokkal mára lehetővé teszi, hogy egészségesen, akár egyetlen kezelés alkalmával elérjük az áhított aranybarna bőrszínt.

A sminkelést megelőzően gondoskodjunk arcbőrünk ápolásáról. A sminkelést megkönnyíti, ha bőrünk makulátlan, kisimult. Ha van lehetőségünk, akkor a bált megelőző napok valamelyikén vegyünk igénybe kozmetikai kezeléseket. A tisztító, regeneráló, ránctalanító kezelések tiszta, üde, ragyogó bőrt kölcsönöznek. A bált megelőző napon aludjunk egy kiadósat, így nem csak tovább bírjuk a mulatozást, hanem arcbőrünk is kipihentebb, kisimultabb lesz.

Ruhánkat mindig a testalkatunknak és életkorunknak megfelelően válasszuk ki és ne feledjük, legyen szó akár ruháról, akár kiegészítőkről, ilyenkor mindenből megengedett a megszokottnál kicsit több, kicsit merészebb és csillogóbb. A megfelelő lábbeli megválasztása a legfontosabb. Ha kényelmetlen a cipő, az könnyen tönkreteheti az egész estét. Az újonnan megvásárolt alkalmi cipőnket célszerű otthon „bejáratni”. A ruhával harmonizáló táska az egyik legfontosabb női kiegészítő, melyben könnyen elrejthetőek a legszükségesebb dolgok pl.: papír zsebkendő, rúzs, púder, mini parfüm stb.

A megfelelő ruha, cipő, táska és egyéb kiegészítők kiválasztása után jöhet a frizura majd a smink elkészítése. A hosszú hajat felűzhetjük, készíthetünk belőle kontyot, de kibontva is díszíthetjük csillogó hajdíszekkel, csattokkal, fújhatunk rá csillámsprayt is. A rövid hajat is beszáríthatjuk és hajzselék, hajlakkok segítségével formálhatjuk a megszokottól eltérőre. Kiváltképp a rövid frizurához ajánlott mutatós, lógó fülbevaló választása.  A smink elkészítésekor az első és legfontosabb lépés a tökéletes alapozás elkészítése. Bőrszínünkkel megegyező árnyalatú folyékony vagy krémes állagú alapozót válasszunk, melyet egyenletes vastagságban oszlassunk szét az arcon, a nyakon és a dekoltázson.

Az alapozásnál figyeljünk a kényes területekre, a hajtőnél, a szemöldöknél, a ruha vonalánál különösen figyeljünk az eldolgozásra, ne legyenek éles határvonalak, csíkok és foltok. A durvább bőrhibákat korrektorral kendőzhetjük. Bármilyen színű, színárnyalatú ruha esetén feltűnő hatást kelt a füstös fekete- szürke szemsmink, melyet kiegészíthetünk csillogó selyem vagy csillámporral. Ha színeket szeretnénk alkalmazni, akkor megválasztásánál feltétlenül fontos, hogy harmonizáljanak a ruhával és a kiegészítőkkel. A szempillákat nyugodtan többször átspirálozhatjuk vízálló szempillaspirállal, így tekintetünk még igézőbb lesz. Bőrünk színével harmonizáló és az arc megfelelő részére felvitt arcpír, lágyítja vonásainkat. Az ajkak hangsúlyozása kiváltképp fontos, ha a lenyűgöző hatást szeretnénk kiváltani. Rúzsunkhoz színben passzoló szájkontúrceruzával adjunk keretet az ajkaknak, ezt követően egy ecset segítségével vigyük fel a rúzst, végül bátran használjunk átlátszó vagy a rúzs színével harmonizáló csillogó szájfényt. Dekoltázsunkra tetszés szerint szórhatunk csillámport. Az elkészült sminket feltétlenül rögzítsük por vagy folyékony állagú sminkfixálóval, ezzel biztosítva, hogy sminkünk egész éjszaka makulátlan legyen.

Kedvenc parfümünket használva illatfelhőbe burkolózva könnyen elvarázsolhatunk bárkit. A parfümből ne csak a dekoltázsra, a fül mögé, hanem a csuklóra és a hajra is fújjunk.

A fenti tippek segítségéve, azok alkalmazásával bárki lenyűgöző lehet a bálon vagy a partyn.

J.A.