Több mint 4000 kezelés eredményei
alapján, mi nem beszélünk mellé!

4foryou 4foryou

A legmeghatározóbb szépségideálok - Marilyn Monroe

2012.06.01 12:41Vissza

Előző cikkeink közül többen is olvashattunk már a női szépségideál fogalmáról és arról, hogy ez miként változott az idők folyamán. Minden kor szépségideáljának van egy megtestesítő alakja, aki tökéletesen szimbolizálja azt. Vizsgáljuk meg a közelmúlt és a jelen szépségideáljainak egy-egy kiemelkedő alakját!

Kivel mással kezdhetnénk a sort, mint a Marilyn Monroeval? A XX. sz. közepének legnagyobb szépségideálja már 50 éve elhunyt, de még napjainkban is az egyik legmeghatározóbb szépségideálnak és szexszimbólumnak tartják.

Talán nincs olyan ember, aki nem hallott Marilyn Monroeról, vagy ne látott volna egy róla készült fényképet. Napjainkban is rengeteg divatos ruhadarabról, táskáról, ajándéktárgyról mosolyog vissza ránk. Mindenhol ott van, életéről azonban szinte semmit nem tudunk.
Életének melyek a legmeghatározóbb momentumai?


A továbbiakban életének legfontosabb szakaszait tekintjük át. 1962. június 1-én született Los Angelesben Norma Jeane Mortenson néven. Édesapját nem ismerte, édesanyja elmegyógyintézetbe került, így nevelőszülőknél nevelkedett. Viszontagságos gyermekkorából menekülve 16 évesen ment először férjhez. A második világháború ideje alatt egy hadianyaggyárban dolgozott. Itt fedezte fel egy fotós, aki beajánlotta ügynökségekhez, ezzel megkezdődött modell karrierje.

Férjétől rövidesen elvált, haját szőkére festette, felvette a Marilyn Monroe nevet és színésznőként próbált szerencsét. Első nagysikerű filmje az Aszfaltdzsungel volt. A nemzetközi hírnevet a Niagara című film hozta meg neki. Felkérték, hogy ő legyen az első Playboy címlaplánya, emellett további világhírű filmeket forgatott. Marilyn Monroe már életében fogalommá vált. Teltkarcsú alakjával, nőies idomaival és csábos mosolyával ő testesítette meg a „Nőt”.

1954-ben hozzáment második férjéhez Joe DiMaggiohoz. Az házasság nem tartott sokáig, csupán 8 hónapig, de a jó kapcsolat a válásuk után is megmaradt. Utolsó férje Arthur Miller volt. A férfi 1961-ben vált el Monroe-tól, ami rendkívül nagy törést jelentett a nő életében. Utolsó éveiben kapcsolatba került Robert és John F. Kennedyvel. Robert Kennedy megígérte Monroenak, hogy feleségül veszi, de egy idő után világossá vált, hogy ez csak mese.

Halálának körülményei még mind a mai napig tisztázatlanok. Már soha nem derül ki, hogy életének saját kezűleg vetett véget vagy szándékos emberölés áll a háttérben. Egy biztos, Merilyn Monroe nem csak halálát követően, hanem már életében is legendává vált.

J.A.