Több mint 4000 kezelés eredményei
alapján, mi nem beszélünk mellé!

4foryou 4foryou

A sminkről

2012.01.30 11:21Vissza

A smink csak egy eszköz a szépítésre, de amit általa kapsz az egyedülálló. Önbizalommal, különlegességgel és nőiesség érzésével ruház fel. A mai rohanó világban az ápolt külső és megjelenés elengedhetetlen mind a magán, mind pedig az üzleti életben. 

Az otthoni kis praktikák és gyenge sminkek használata a nők lelkének tesz igazán jót, hisz miért ne lehetne egy nő nőies otthon is!? A munkában pedig egyre fontosabbá válik egy nő ápolt megjelenése. Sok esetben az első pillantásra ítélik meg az embert. Egy szolid és visszafogott smink, amely illik ruhánkhoz és stílusunkhoz, kellemes és szebb külsőt biztosít. Egy kendőzést sok tényező befolyásolhatja. Arcformák, szemformák, kor és az alkalom meghatározása függővé teszi a smink elkészítését. Másabb egy 20 éves fiatal lány arcát sminkelni, mint egy idősebb, érettebb hölgy arcát, amelyet apró ráncok fedhetnek.

A smink lényege az arc igazi szépségének kiemelése, esetleges bőrhibáinak kendőzése. 

A sminkelés is folyamatosan fejlődik és újul. A nők már ősidők óta sminkelik magukat. Gondoljunk csak Kleopátrára, aki már az ókorban szemét felül kékkel, alul víz zölddel kontúrozta, száját pirosra festette, szemöldökét pedig vastagon szénnel feketítette.  Ma már sok termék összetétele természetes eredetű és nem károsítja a bőrünket. Minden évben, évszakban más-más sminkelési eljárás jön divatba, olykor visszajönnek régi korok sminkjei, és megjelennek új, merész stílusok. Mindezektől függetlenül nem mindegy, hogy az épp megtetsző trendnél milyen színeket használunk, hiszen nem biztos, hogy az aktuális divatszín illik arcunk formájához, bőrünkhöz, szemünkhöz és egyéniségünkhöz.

A megfelelő smink kiválasztásában segítségünkre lehet, ha tudjuk adottságainkat, arcformánkat esetleg szemünk formáját. Egy idős hölgy is sminkelheti magát, és lehet modern és fiatalos. Idősebb korban oda kell figyelni, hogy a ráncokat megfelelő módon kendőzzük, és ne használjunk túl erős, korunkhoz nem illő színeket.;

Vajon milyen arcformákat különböztetünk meg? 

5 féle arcformát különböztetünk meg.

Az ovális átlagos arcforma. Magas homlok, nyújtott áll jellemzi. 

Az U alak vagy szögletes arcforma jellemzője, hogy a homlok és áll szögletes, az áll akár kiugró is lehet. 

A kerek arcformánál az orcák szélesek, az áll teli, az arc vonalai lágyak. 

A gyémánt vagy szív alakú arcformánál az áll nagyon keskeny és a legszélsőbb része az arcnak járomcsont.

A háromszög formájú arcot pedig magas homlok és keskeny hosszú arc jellemzi.

Ha ezek közé be tudjuk saját arcunkat kategorizálni a sminkelés egyszerűbb és könnyebb lehet.