Több mint 4000 kezelés eredményei
alapján, mi nem beszélünk mellé!

4foryou 4foryou

E-Light kontra IPL

2012.06.04 08:45Vissza

Szőrtelenség? Ugye, milyen jó lenne? Elképzelted már azt, hogy nem kell naponta, hetente bajlódnod a szőrtelenítéssel? A szőrtelenség utáni vágy nem csupán a mai kor divatirányzata, nem puszta esztétikai szempont, hanem a higiénia elengedhetetlen része.

Testünket születésünktől fogva borítja szőrzet, apró alig látható piheszőrök formájában. Ezen szőrzet a születés utáni, finom, pihés jellegét, a pubertáskori hormonális változások miatt elveszti.

Az androgén típusú hormonok hatására vastag, festékezett szőrzet jön létre, mely a legtöbb esetben a hormonális egyensúly helyreállása után sem változik, hanem állandósul. A tartós szőrtelenség iránti vágy nem újkeletű, viszont mindezidáig nem létezett olyan eljárás mellyel igazán jó eredményeket érhettünk volna el a tartós szőrtetenítés területén.

Gondoljunk csak a tűs vagy a csipeszes „tartós” szőrtelenítésre, mely amellett, hogy fájdalmas, aligha mondható hatásosnak. Az IPL-el és a Leaserrel pedig csak bizonyos szőr és bőrszín esetén lehet eredményt elérni.

Ennek oka, hogy mind az optikai mind pedig a Leaser fény elnyelődéséhez szükség van arra, hogy a szőr melanint=bőr festékanyaga tartalmazzon. A végleges szőrtelenítés ma létező legmodernebb eljárása az E-LIGHT technológia. Miért is?

 

Az E-Light hatékonysága abban rejlik, hogy két technológiát ötvöz, a mára már elterjedté vált IPL-t és a Rádiófrekvenciát, átütő megoldást kínálva a szőrtelenítéssel kapcsolatos eddig megoldatlan problémákra.  Az IPL szőrtelenítés során a fényenergia elnyelődik a szőrszálak (melanin) festéktartományában, hővé alakul és roncsolja a szőrt termelő (matrix) sejteket. Ez az energia azonban csupán a sötét (pigmentált), megerősödött szőrszálakban képes elnyelődni.

Ezért elengedhetetlen a rádiófrekvencia egyidejű alkalmazása. Ez az energia szőrszíntől és bőrtípustól függetlenül képes felmelegíteni a szőrtüszőt, kiküszöbölve az IPL eddigi hiányosságait. Az E-Light szőrtelenítés tehát hatékonyan alkalmazható minden szőrszín és bőrszín esetén. Az E-Light kezelés további előnye elődjével, az IPL-el szemben, hogy sokkal biztonságosabb lehetőséget kínál a tartós szőrtelenítésre.

A rádiófrekvencia lehetővé teszi, hogy kisebb fényenergiát használjunk a szőrtelenítés során, így csökkentve a kezeléssel járó veszélyeket és a mellékhatások kialakulását. Egyszóval a tartós szőrtelenítés ma létező leghatékonyabb módszere az E-LIGHT technológia alkalmazása. Az E-Lighttal végzett szőrtelenítés valódi megoldást kínál bárkinek. Éljenek a szépségipar legkorszerűbb vívmányával és próbálják ki az E- Light technológiát a 4 for you szalon™-ok valamelyikében!